уторак, 8. април 2014.

Cena izrade sajta i optimizacija sajta

Mislim da nije lako odrediti pravu cenu izrade sajta i da cene koje su formirane na tržištu su prilagođene našem standardu. Seo optimizacija sajta je od skoro počela da se koristi kod nas i relativno je nov pojam. Između ostalog u Srbiji vlada neko mišljenje da se sve kompjuterske usluge preskupe (tako ih laici nazivaju). Pod komjuterske usluge oni smatraju da pritisneš jedno dugme i to je to. Kada se priča o izradi sajta i cenama sajtova klijentima je uvek skupo. Ili to pritisneš jedno dugme. a ne zna da sam ja drljao klupu jedno 17 godina da bi došao do ovog sada, da imam zvanje profesora informatike ne samo na papiru, već da se aktivno služim njim i zarađujem.
Recimo više se kod nas još vrednuje fizički rad nego umni. Ako jedan fizikalac radi za 20 do 30 eura dnevno, a meni je potrebno da napravim kvalitetan sajt jedno 7 dana, da li ja zaslužujem da budem u istom rangu sa fizičkim radnikom i da naplatim svoj rad tričavih 200 eura.
E dok je tako i svi oni koji devalviraju rad i rade sajtove za 50 eura, tako će se i odnositi prema nama, kao običnim fizičkim radnicima, ustvari gore od fizičkih radnika.

Нема коментара:

Постави коментар